Older man in his kitchen, reviewing is bills at this kitchen counter, considering a debt settlement letter
Σημείωση σύνταξης: Το Intuit Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Εάν δεν μπορείτε να εξοφλήσετε το χρέος σας, ίσως θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη ρύθμιση του χρέους. Η ρύθμιση του χρέους μπορεί να σας βοηθήσει να διαπραγματευτείτε το χρέος με τους πιστωτές σας για να συγχωρήσετε το σύνολο ή μέρος του χρέους σας.

Η επιστολή ρύθμισης οφειλών είναι μια γραπτή πρόταση για να προσφέρετε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε αντάλλαγμα για τη διαγραφή του χρέους σας. Αυτές οι επιστολές αναφέρουν γιατί δεν είστε σε θέση να πληρώσετε το χρέος, πόσα είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε τώρα και τι θα θέλατε από τους πιστωτές σε αντάλλαγμα.

Η επεξεργασία της πρότασης είναι ο τρόπος με τον οποίο και τα δύο μέρη καθορίζουν τους όρους και τις συμφωνίες μιας ανταλλαγής διακανονισμού χρέους. Λάβετε υπόψη ότι πολλές τρίτες εταιρείες προσφέρουν υπηρεσίες διακανονισμού οφειλών, αλλά συνήθως χρεώνουν ένα τέλος για τη βοήθειά τους.Τι είναι η ρύθμιση οφειλών;

Η ρύθμιση του χρέους είναι η διαδικασία διαπραγμάτευσης των όρων με τους πιστωτές σας με την ελπίδα ότι θα συγχωρήσουν ένα μέρος του χρέους σας. Οι άνθρωποι που επιδιώκουν μια ρύθμιση χρέους μπορεί να το κάνουν επειδή δεν μπορούν να εξοφλήσουν το συσσωρευμένο χρέος τους.

Αντίθετα, μπορούν να προσφέρουν ένα αξιοπρεπές μέρος του χρέους που οφείλονται προκαταβολικά με αντάλλαγμα το πλήρες κλείσιμο του λογαριασμού.

Ακολουθούν ορισμένα βασικά βήματα για την επίτευξη ρύθμισης του χρέους.

  1. Αποφασίστε αν εσείς θέλετε να εργαστείτε μόνοι σας ή να προσλάβετε επαγγελματίες διακανονισμού χρεών. Οι επαγγελματίες μπορεί να βοηθήσουν, αλλά οι αμοιβές τους μπορεί επίσης να γίνουν αρκετά ακριβές.
  2. Αποθηκεύστε το ποσό που προτείνετε πριν καν ξεκινήσετε. Εάν ο πιστωτής αποδεχτεί την πρότασή σας, πιθανότατα θα χρειαστεί να πληρώσετε το συμφωνημένο ποσό εντός καθορισμένου χρονικού πλαισίου.
  3. Γράψτε μια επιστολή ρύθμισης οφειλών στον πιστωτή σας. Εξηγήστε την τρέχουσα κατάστασή σας και πόσα μπορείτε να πληρώσετε εκ των προτέρων. Επίσης, δώστε τους μια σαφή περιγραφή του τι περιμένετε σε αντάλλαγμα, όπως η κατάργηση των πληρωμών που χάθηκαν ή ο λογαριασμός που εμφανίζεται ως εξ ολοκλήρου πληρωμένος στην αναφορά σας.
  4. Ζητήστε γραπτή επιβεβαίωση αφού καταλήξουμε σε συμφωνία. Ζητήστε αυτό πριν στείλετε την πληρωμή για ένα επιπλέον επίπεδο κάλυψης ευθύνης στο μέλλον.
  5. Στείλτε την πληρωμή σας και διατηρήστε επαφή με τους πιστωτές σας μέχρι να εκπληρωθούν όλοι οι όροι και οι συμφωνίες.
πώς-να-φθάσουμε-σε-διακανονισμό-χρέουςΕικόνα: πώς να φτάσετε σε μια ρύθμιση χρέους

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν στείλετε μια επιστολή ρύθμισης οφειλών

Η αποστολή επιστολής ρύθμισης χρέους έχει τη δυνατότητα να κάνει και κακό και καλό. Ο βαθμός στον οποίο επηρεάζεστε εξαρτάται από την τρέχουσα κατάστασή σας.

Πλεονεκτήματα της σύνταξης επιστολής ρύθμισης οφειλών

Η αποστολή επιστολής ρύθμισης χρεών μπορεί να είναι χρήσιμη εάν αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες. Μπορεί να αποτρέψει την ανάγκη υποβολής αίτησης πτώχευσης. Αν και η διευθέτηση δεν αποτελεί ποτέ εγγύηση, μπορεί να σας φέρει σε καλύτερη οικονομική θέση.

Εάν το αίτημά σας γίνει δεκτό, τα ποσά διακανονισμού οφειλών διακανονίζονται κατά μέσο όρο στο 48% περίπου του συνολικού υπολοίπου, σύμφωνα με Έκθεση Fair Credit Counsel 2017.

Η επικοινωνία με τους πιστωτές σας και η αντιμετώπιση του ζητήματος μπορεί επίσης να ανακουφίσει κάποιο από το άγχος που νιώθετε για να εξοφλήσετε το χρέος σας.

Μειονεκτήματα της σύνταξης επιστολής ρύθμισης οφειλών

Όπως σημειώθηκε, η ρύθμιση του χρέους δεν αποτελεί ποτέ εγγύηση. Εάν δεν συναφθεί συμφωνία, μπορεί να καταλήξετε να οφείλετε περισσότερα από αυτά που είχατε αρχικά λόγω χαμένων πληρωμών και καθυστερημένων χρεώσεων. Εάν προσλάβετε έναν επαγγελματία, ενδέχεται να του οφείλετε αμοιβές και πληρωμές. Ο διακανονισμός του χρέους μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά τα πιστωτικά σας αποτελέσματα. Οι χαμένες πληρωμές στον λογαριασμό ενδέχεται να εξακολουθούν να εμφανίζονται στην αναφορά σας, ακόμα κι αν διαπραγματευόσασταν τον διακανονισμό σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα η αναφορά σας να εμφανίζει ένα σημείωμα ρύθμισης χρέους, το οποίο μπορεί να βλάψει την ικανότητά σας να λάβετε πίστωση στο μέλλον.

πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της συγγραφής-επιστολής ρύθμισης οφειλώνΕικόνα: υπέρ-και-μειονεκτήματα-της-γραφής-διακανονισμού-επιστολής-χρέους

Πώς να γράψετε μια επιστολή πρότασης ρύθμισης οφειλών

Όταν γράφετε μια επιστολή διακανονισμού χρέους, μπορεί να σας βοηθήσει να είστε σαφείς και λεπτομερείς. Σκεφτείτε την επιστολή ως αρχείο ανάμεσα σε εσάς και τον πιστωτή σας. Εάν αποφασίσετε να στείλετε ένα, είναι λογικό να συμπεριλάβετε τα προσωπικά σας στοιχεία και τον αριθμό λογαριασμού για εύκολη αναγνώριση.

Όταν προετοιμάζετε έναν προτεινόμενο διακανονισμό, θα πρέπει να σκεφτείτε πόσα μπορείτε να προσφέρετε και τι ελπίζετε να λάβετε σε αντάλλαγμα. Μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι θα δεχτεί ο πιστωτής σας.

Όταν σκέφτεστε πόσα μπορείτε να προσφέρετε, βεβαιωθείτε ότι είναι ένα ποσό που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, αφήνοντάς σας αρκετό για να καλύψετε άλλους μηνιαίους λογαριασμούς και χρέη, ώστε να μην αντικαθιστάτε ένα χρέος με άλλο.

Για να εγκριθεί η πρότασή σας, οι πιστωτές πιθανότατα θα χρειαστούν λόγο για να πιστέψουν ότι δεν είστε πραγματικά σε θέση να εξοφλήσετε αυτά που οφείλετε. Το να εξηγήσετε γιατί δεν μπορείτε να εξοφλήσετε όλο το χρέος σας μπορεί να σας ωφελήσει, αλλά από την άλλη πλευρά, μπορεί επίσης να δημιουργήσει αμφιβολίες στον πιστωτή σας ότι μπορείτε να καλύψετε το ποσό που προτείνετε να πληρώσετε.

Φροντίστε να σκεφτείτε και τις δύο πλευρές όταν αποφασίζετε ποιες πληροφορίες να αποκαλύψετε. Οι οικονομικές δυσκολίες μπορεί να περιλαμβάνουν σοβαρό τραυματισμό, απροσδόκητη απώλεια εργασίας και περιβαλλοντικές καταστροφές. Ανάλογα με τις δυσκολίες σας, οι πιστωτές μπορεί να ζητήσουν τεκμηριωμένη απόδειξη. Για παράδειγμα, ένας σοβαρός τραυματισμός μπορεί να χρειάζεται απόδειξη από γιατρό.

τι-να-περιγράψετε-στη-επιστολή-διακανονισμού-χρέους-σαςΕικόνα: τι-να-περιγράψετε-στη-επιστολή-διακανονισμός-χρέους-σας

Τι να περιμένετε μετά την αποστολή της επιστολής σας

Αφού στείλετε την επιστολή σας, μπορεί να είστε πρόθυμοι να δείτε εάν ο πιστωτής σας εγκρίνει ή απορρίπτει το αίτημα. Η συμπερίληψη ημερομηνίας απάντησης στην επιστολή σας μπορεί να βοηθήσει τις πιθανότητές σας για άμεση απάντηση. Καθώς περιμένετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξοικονομήσει το συμφωνημένο ποσό χρημάτων και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε εάν αποδεχτούν την προσφορά σας. Μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα να ζητήσετε επιβεβαίωση ότι ο πιστωτής έλαβε την πληρωμή σας.

Μπορεί να θέλετε να ελέγξετε και να βεβαιωθείτε ότι εμφανίζονται οι κατάλληλες αλλαγές στην πιστωτική αναφορά και στον λογαριασμό σας. Η ρύθμιση του χρέους μπορεί να ανακουφίσει το χρέος σας, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική σας υγεία, καθώς μπορεί να εμφανίζεστε ως κίνδυνος για τους μελλοντικούς δανειστές. Ο διακανονισμός του χρέους μπορεί να αξίζει τον κόπο, εάν δυσκολεύεστε εξαιτίας ενός γεγονότος που αλλάζει τη ζωή σας. Όταν γράφετε ένα γράμμα, να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί με τα λόγια σας. Μια καλά μελετημένη επιστολή ρύθμισης χρέους μπορεί να κάνει τη διαφορά, καθώς μπορεί να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι και τα δύο μέρη τηρούν το μέρος της συμφωνίας που τους αναλογεί.


Τι ακολουθεί: Άλλοι τρόποι εξυγίανσης του χρέους σας

Εάν οι οικονομικές δυσκολίες δυσχεραίνουν την εξόφληση του χρέους, η ρύθμιση του χρέους δεν είναι η μόνη πιθανή λύση. Ακολουθούν ορισμένες άλλες επιλογές που πρέπει να εξετάσετε.

  • Πιστωτική συμβουλευτική — Αναζητήστε μια μη κερδοσκοπική εταιρεία παροχής συμβουλών πιστώσεων που μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας και να δημιουργήσετε ένα σχέδιο αποπληρωμής του χρέους. Λάβετε υπόψη ότι δεν θα διαπραγματευτούν απαραίτητα το χρέος για εσάς.
  • Δάνειο εξυγίανσης χρέους — Ένα προσωπικό δάνειο που χρησιμοποιείται για την ενοποίηση χρέους μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα για χρέη πιστωτικών καρτών υψηλού επιτοκίου ή άλλους λογαριασμούς. Βεβαιωθείτε ότι έχετε υπολογίσει τις πιθανές οικονομίες σας πριν υποβάλετε αίτηση.
  • Κάρτα μεταφοράς υπολοίπου — Μπορεί να θέλετε να εξερευνήσετε τη μεταφορά χρέους πιστωτικής κάρτας με μια κάρτα μεταφοράς υπολοίπου, η οποία μπορεί να σας επιτρέψει να επωφεληθείτε από μια προσφορά γνωριμίας 0% APR. Αλλά θα θελήσετε να προσέχετε τις χρεώσεις μεταφοράς υπολοίπου και να τις προσθέσετε στο πιθανό κόστος σας.
Paylaşın