A smiling person wearing a hair wrap stands in an office hallway holding a laptop so their coworker can view the screen.
Σημείωση σύνταξης: Το Intuit Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Αν ψάχνετε για δουλειά, πιθανότατα θα συναντήσετε τις λέξεις πρόσληψης “ανταγωνιστική αμοιβή”. Αν και αυτές οι δύο λέξεις ακούγονται δελεαστικές για άτομα που θέλουν να αυξήσουν τις δυνατότητες κερδών τους, δεν είναι πάντα ξεκάθαρο τι σημαίνει πραγματικά.

Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε αυτόν τον όρο και τι σημαίνει για εσάς, θα εξετάσουμε τον ορισμό της ανταγωνιστικής αμοιβής, λεπτομέρειες σχετικά με το τι μπορεί να περιλαμβάνουν τα ανταγωνιστικά πακέτα αποζημίωσης και συμβουλές για το πώς να ζητήσετε ανταγωνιστική αμοιβή.Τι είναι η ανταγωνιστική αμοιβή;

Όταν πρόκειται για αποζημίωση, η ετικέτα «ανταγωνιστική» αναφέρεται σε αμοιβή που είναι συγκρίσιμη ή καλύτερη από την αγοραία αξία μιας θέσης.

Στον τομέα των ανθρώπινων πόρων, ένας ανταγωνιστικός μισθός είναι το μέσο ποσοστό αγοράς για τον ρόλο συν ένα ποσοστό αυτού του ποσοστού. Αυτό το ποσοστό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη φιλοσοφία αμοιβής μιας εταιρείας.

Σημαίνει επίσης ότι η αποζημίωση είναι ανταγωνιστική σε σχέση με το τι μπορούν να προσφέρουν άλλες εταιρείες για παρόμοια θέση στον ίδιο κλάδο και γεωγραφική περιοχή.

5 παράγοντες που καθορίζουν την ανταγωνιστική αμοιβή

Η αγοραία αξία μιας θέσης μπορεί να κυμαίνεται ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η βιομηχανία και η τοποθεσία, επομένως είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αμοιβή μπορεί να ποικίλλει και δεν είναι απαραίτητα ένα συγκεκριμένο ποσό.

Ακολουθεί μια ανάλυση των παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν την αποζημίωση.

τι-καθορίζει-ανταγωνιστική-αμοιβήΕικόνα: τι-καθορίζει-ανταγωνιστική-αμοιβή

1. Τίτλος εργασίας

Όταν προσπαθείτε να καθορίσετε έναν ανταγωνιστικό μισθό, ο ίδιος ο ρόλος θα έχει συχνά μια βάση για τα επιτόκια της αγοράς. Χρησιμοποιήστε αξιόπιστους βιομηχανικούς πόρους όπως το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας για να αξιολογήσετε τα ποσοστά αποζημίωσης για τον ρόλο σας.

Μόλις έχετε μια ιδέα για το μέσο επιτόκιο της αγοράς, χρησιμοποιήστε αυτόν τον αριθμό ως οδηγό για να αξιολογήσετε την ανταγωνιστικότητα των μισθών. Να θυμάστε ότι τα εύρη μισθών μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον ρόλο, επομένως βεβαιωθείτε ότι αναφέρεστε σε έναν ακριβή τίτλο εργασίας όταν κάνετε την έρευνά σας.

2. Επίπεδο εμπειρίας

Οι περισσότερες θέσεις προσφέρουν αμοιβή που αντιστοιχεί είτε στο επίπεδο εμπειρίας σας είτε στην εμπειρία που απαιτείται για τη δουλειά. Το αν ο ρόλος είναι βασικός, μεσαίος ή υψηλότερος συχνά καθορίζει το απαιτούμενο επίπεδο εμπειρίας και το σχετικό εύρος μισθών.

Για παράδειγμα, οι θέσεις εισαγωγικού επιπέδου απαιτούν συνήθως μηδενική έως μικρή εμπειρία και γενικά πληρώνουν λιγότερο από θέσεις μεσαίας βαθμίδας που μπορεί να απαιτούν αρκετά χρόνια εμπειρίας.

Η εκπαίδευση και οι πρακτικές σας δεξιότητες επηρεάζουν το επίπεδο εμπειρίας σας και η ζήτηση για το σύνολο των δεξιοτήτων σας θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον καθορισμό ενός μισθού που είναι ανταγωνιστικός για εσάς.

3. Βιομηχανία

Ο κλάδος στον οποίο βρίσκεται η δουλειά που επιθυμείτε έχει τη δύναμη να επηρεάσει το επίπεδο των ανταγωνιστικών αμοιβών. Προσοδοφόρες βιομηχανίες όπως η τεχνολογία και τα χρηματοοικονομικά μπορεί να έχουν πιο ανταγωνιστικά ποσοστά σε σύγκριση με άλλες βιομηχανίες, προκειμένου να εξασφαλίσουν κορυφαία ταλέντα.

Εάν δεν έχετε οριστεί σε ένα συγκεκριμένο πεδίο, δοκιμάστε να κάνετε αίτηση για την ίδια θέση σε πολλούς κλάδους για να δείτε πώς μπορεί να διαφέρουν τα πακέτα αποζημίωσης. Για άτομα που έχουν ως στόχο υψηλό μισθό, έρευνα κέρδη ανά κλάδο και απευθυνθείτε σε διάφορες εταιρείες για να βρείτε την πιο ανταγωνιστική αμοιβή για εσάς.

4. Γεωγραφία

Η τοποθεσία επηρεάζει επίσης τις μέσες τιμές αγοράς μιας θέσης. Χώροι με υψηλότερο κόστος ζωής και υψηλότερους κατώτατους μισθούς μπορεί να αντισταθμίσουν περισσότερο αυτούς τους παράγοντες.

Για τις πιο ακριβείς πληροφορίες μισθών και μισθών, δοκιμάστε να προσαρμόσετε την έρευνά σας σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Το BLS παράγει στοιχεία για τους μισθούς με βάση την περιοχή, το κράτος και πολλές μητροπολιτικές περιοχές.

5. Διαθεσιμότητα εργασίας

Όπως οι τιμές της αγοράς ποικίλλουν ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση, έτσι και ο μισθός ποικίλλει. Όταν μια θέση εργασίας έχει υψηλή ζήτηση αλλά στερείται προσφοράς, η αμοιβή είναι πιθανό να είναι πιο ανταγωνιστική.

Από την άλλη πλευρά, εάν μια θέση είναι σε χαμηλή ζήτηση, αλλά υπάρχουν πολλοί κατάλληλοι υποψήφιοι, αυτό πιθανότατα θα μειώσει το ποσοστό αγοράς της θέσης.

Εάν ενδιαφέρεστε για μια ομάδα προσλήψεων που λειτουργεί υπέρ σας, δείτε αυτήν τη λίστα με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Τι περιλαμβάνει ένα ανταγωνιστικό πακέτο αποζημίωσης;

Η ανταγωνιστική αμοιβή δεν αναφέρεται μόνο στον μισθό — στην πραγματικότητα περιλαμβάνει ολόκληρο το πακέτο αποδοχών. Μάθετε περισσότερα για άλλα πιθανά οφέλη, όπως άδεια μετ’ αποδοχών, ασφάλιση, επιλογές συνταξιοδότησης και άλλα μπόνους.

Άδεια επί πληρωμή

Το ποσό της άδειας μετ’ αποδοχών που προσφέρει μια εργασία είναι σημαντικό μέρος οποιουδήποτε πακέτου αποζημίωσης. Η άδεια από τη δουλειά είναι σημαντική για την υγεία και την ευεξία σας και είναι επίσης απαραίτητη εάν κάτι αλλάξει στην προσωπική σας ζωή ή αν αρρωστήσετε.

Οι διακοπές μπορούν επίσης να είναι ένας καλός τρόπος για να θέσετε όρια στην εργασία για να αποτρέψετε την εξάντληση. Όταν μπορείτε να ισορροπήσετε τη ζωή και την εργασία σας, μπορείτε πιο εύκολα να διατηρήσετε την απόδοσή σας και να εργαστείτε για την επίτευξη των προσωπικών και επαγγελματικών σας στόχων.

Ασφάλεια υγείας

Η ασφάλιση υγείας είναι ένα άλλο σημαντικό μέρος ενός πακέτου αποζημίωσης. Οι εργαζόμενοι τείνουν να αξιολογούν την ασφάλιση υγείας ως ένα από τα τις πιο επιθυμητές παροχές σε εργαζόμενουςσύμφωνα με τον ετήσιο οδηγό μισθών του Robert Half, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι μια πολύτιμη πτυχή της ανταγωνιστικής αμοιβής.

Επιλογές συνταξιοδότησης

Οι εταιρείες μπορούν επίσης να συμπεριλάβουν συνταξιοδοτικά προγράμματα ως μέρος του πακέτου αποζημίωσής τους. Ανάλογα με τον εργοδότη σας και τις επιλογές σας, μπορεί να είστε σε θέση να συνεισφέρετε μέρος του μισθού σας σε ένα πρόγραμμα αποταμίευσης 401(k), 403(b) ή Thrift για να αρχίσετε να αποταμιεύετε για συνταξιοδότηση.

Ο εργοδότης σας μπορεί επίσης να αντιστοιχεί σε ένα ορισμένο ποσοστό των εισφορών σας. Εάν ναι, σκεφτείτε να επωφεληθείτε από αυτό συνεισφέροντας το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσό κάθε χρόνο, εφόσον μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά.

Αλλα οφέλη

Όταν αξιολογείτε μια προσφορά εργασίας, ρωτήστε για άλλα οφέλη αποζημίωσης, όπως μπόνους, επιλογές μετοχών και κατανομή κερδών. Εδώ είναι μερικά παραδείγματα.

  • Μπόνους υπογραφής
  • Μπόνους απόδοσης
  • Μπόνους μετεγκατάστασης
  • Επιλογές μετοχών
  • Σχέδιο κατανομής κερδών
  • Συμπληρωματικός προϋπολογισμός (π.χ. για ευεξία ή εξέλιξη σταδιοδρομίας)
πράγματα-προς-διαπραγμάτευση-σε-ένα-ανταγωνιστικό-πακέτο-αποζημίωσηΕικόνα: πράγματα-προς-διαπραγμάτευση-σε-ένα-ανταγωνιστικό-πακέτο-αποζημίωσης

Πώς να ζητήσετε πιο ανταγωνιστικές αμοιβές

Οι περισσότεροι διευθυντές προσλήψεων αναμένουν να διαπραγματευτούν την αποζημίωση. Να θυμάστε ότι η ανταγωνιστική αποζημίωση καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι μοναδικοί για εσάς ως αιτούντα. Αξιοποιήστε αυτές τις πληροφορίες και προσπαθήστε να διαπραγματευτείτε για την αμοιβή που θέλετε με αυτά τα βήματα.

1. Επιλέξτε τις προτεραιότητές σας

Όταν μπαίνετε σε μια διαπραγμάτευση μισθού, γνωρίζετε τις προτεραιότητές σας για αποζημίωση. Ένας υψηλότερος αρχικός μισθός μπορεί να είναι ένα σημαντικό σημείο διαπραγμάτευσης σε πολλές συζητήσεις μισθών, αλλά ανάλογα με τους περιορισμούς του προϋπολογισμού ή τις μισθολογικές κλίμακες της εταιρείας, μπορεί να μην είναι δυνατό.

Εάν συμβαίνει αυτό, σκεφτείτε ποιες άλλες μορφές αποζημίωσης μπορεί να είναι πολύτιμες για εσάς. Μπορεί να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία ζητώντας ένα εφάπαξ μπόνους υπογραφής αντί για υψηλότερο μισθό ή μπορεί να αποφασίσετε ότι η μετοχή της εταιρείας είναι περισσότερο σύμφωνη με τους οικονομικούς σας στόχους.

2. Υποστηρίξτε το αίτημά σας με αποδεικτικά στοιχεία

Το να ζητάτε υψηλότερο αρχικό μισθό ή καλύτερα επιδόματα μπορεί να μην είναι αρκετό. Για να διαπραγματευτείτε με επιτυχία καλύτερες αποδοχές, πιθανότατα θα χρειαστεί να παρουσιάσετε ένα ισχυρό επιχείρημα. Χρησιμοποιήστε την έρευνα που συγκεντρώσατε σχετικά με τις τιμές αγοράς για τη συγκεκριμένη θέση, τη γεωγραφική θέση και τον κλάδο σας ως απόδειξη στις διαπραγματεύσεις σας.

Να θυμάστε ότι η ανταγωνιστική αμοιβή είναι, τουλάχιστον, ίση με το μέσο επιτόκιο της αγοράς ή καλύτερα, επομένως χρησιμοποιήστε αυτόν τον αριθμό για να καθοδηγήσετε αυτό που ζητάτε. Δημιουργήστε ένα επιχείρημα για το γιατί αξίζετε υψηλότερο μισθό ή καλύτερα προνόμια, επισημαίνοντας τα επιτεύγματα, τις δεξιότητες ή την εμπειρία σας που θα φέρουν αξία στη θέση.

3. Σταθείτε ευγενικά στη θέση σας

Οι επαγγελματίες Ανθρώπινου Δυναμικού αναμένουν διαπραγματεύσεις μισθών και, ακόμη και αν έχουν τον χώρο κουνάματος, μπορεί να απαντήσουν λέγοντας ότι ο προϋπολογισμός της θέσης είναι για το ποσό της αρχικής προσφοράς. Όταν συμβεί αυτό, δεν πειράζει να απωθήσετε ευγενικά και να τους ζητήσετε να εξερευνήσουν το αίτημά σας.

Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να απωθήσετε με επαγγελματικό τρόπο, δοκιμάστε να πείτε τα εξής:

«Καταλαβαίνω ότι η θέση προορίζεται για τον προϋπολογισμό [insert amount]αλλά με βάση την αξία που μπορούν να προσφέρουν οι δεξιότητες και η εμπειρία μου στην ομάδα, θα εκτιμούσα την ευκαιρία να εξερευνήσω υψηλότερο μισθό [insert desired amount].»

Αφού το πουν αυτό, μπορεί να σας ενημερώσουν ότι αυτό είναι το μόνο που μπορούν να προσφέρουν ή θα μπορούσαν να επιστρέψουν με μια προσφορά που είναι καλύτερη από την αρχική.


Τι έπεται?

Τώρα που ξέρετε τι σημαίνει ανταγωνιστική αμοιβή, ήρθε η ώρα να κάνετε ένα οικονομικό σχέδιο. Δεδομένου ότι η αμοιβή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις επαγγελματικές σας δυνάμεις, εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε επιπλέον εκπαίδευση ή πιστοποιήσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον μελλοντικό σας μισθό.

Paylaşın