Couple smiling at each other as they sit together at a rooftop restaurant while on vacation

12 τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα στα καλοκαιρινά ταξίδια, παρά το υψηλό κόστος ταξιδιού

Σημείωση σύνταξης: Το Intuit Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να εξαντλήσουν τον προϋπολογισμό σας, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι να μειώσετε το κόστος στο επόμενο ταξίδι σας. Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές και στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να κερδίσετε τα μέγιστα χρήματα.


Συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων σε αεροπορικά ταξίδια και ξενοδοχεία

1. Κάντε κράτηση για τις πτήσεις σας εκ των προτέρων

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν περιορισμένο μόνο αριθμό θέσεων σε δημοφιλείς πτήσεις με χαμηλότερους ναύλους. Αυτές οι προσφορές συχνά εξαντλούνται γρήγορα, επομένως είναι σημαντικό να κλείσετε την πτήση σας το συντομότερο δυνατό. Μην ανησυχείτε αν περιμένατε — μερικές φορές αυτές οι πτήσεις δεν κάνουν κράτηση και μπορείτε να βρείτε προσφορές της τελευταίας στιγμής.

2. Να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας

Αποφύγετε να πετάτε τις ημέρες αιχμής του ταξιδιού, όπως οι αργίες. Οι καλύτερες προσφορές για ταξίδια μπορούν να βρεθούν από Τρίτη έως Πέμπτη ή Παρασκευή βράδυ έως Κυριακή πρωί. Μπορεί επίσης να είστε σε θέση να μειώσετε το κόστος πετώντας έξω αργά το βράδυ. Η εποχικότητα, οι διακοπές, τα μεγάλα γεγονότα και ο καιρός μπορούν επίσης να προκαλέσουν διακυμάνσεις στις τιμές των δωματίων του ξενοδοχείου.

3. Χρησιμοποιήστε μια μηχανή αναζήτησης ταξιδιών

Μια μηχανή αναζήτησης ταξιδιών όπως το Google Flights ή το Kayak μπορεί να σας βοηθήσει να συγκρίνετε τιμές από διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες. Και οι Πτήσεις Google διαθέτουν μια λειτουργία ειδοποίησης τιμής που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την τιμή μιας πτήσης και να ενημερώνεστε όταν αλλάζει η τιμή.

4. Χρησιμοποιήστε ταξιδιωτικό πράκτορα

Αν και μπορεί να φαίνεται ξεπερασμένο, ένας ταξιδιωτικός πράκτορας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τις καλύτερες προσφορές για πτήσεις, ξενοδοχεία και άλλα ταξίδια. Συνήθως δεν υπάρχει χρέωση για εσάς, επειδή ένας ταξιδιωτικός πράκτορας λαμβάνει προμήθεια από την αεροπορική εταιρεία. Μπορούν επίσης να βρουν πτήσεις με έκπτωση συνεργαζόμενοι με εταιρείες ενοποίησης (εταιρείες που αγοράζουν τεμάχια θέσεων σε μειωμένη τιμή).

5. Πληρώστε με πόντους

Οι τακτικές αγορές σε μια πιστωτική κάρτα ταξιδιού μπορούν να συγκεντρώνουν πόντους και μίλια κάθε φορά που σαρώνετε. Μπορείτε να γυρίσετε και να εξαργυρώσετε τις ανταμοιβές σας για αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και άλλα έξοδα ταξιδιού. Απλώς έχετε υπόψη σας ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να εξοικονομήσετε αρκετές ανταμοιβές για ένα ταξίδι. Μπορείτε επίσης να κερδίσετε πολλούς πόντους εκ των προτέρων χρησιμοποιώντας μια κάρτα με ένα εφάπαξ μπόνους εγγραφής.

6. Εγγραφείτε σε πρόγραμμα συχνών επιβατών

Τα προγράμματα τακτικών επιβατών σάς ανταμείβουν που πετάτε με μια συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία ή ομάδα αεροπορικών εταιρειών. Τα καλύτερα προγράμματα επιβράβευσης αεροπορικών εταιρειών σάς επιτρέπουν να κερδίσετε μίλια για το ταξίδι σας και να εξαργυρώσετε αυτές τις ανταμοιβές για πτήσεις. Μπορείτε επίσης να εξαργυρώσετε μίλια για προνόμια φαγητού και ποτών ή για αναβάθμιση.

7. Επωφεληθείτε από ειδικές εκπτώσεις

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν μειωμένους ναύλους σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Η απαίτηση ηλικίας για αυτούς τους ναύλους έκπτωσης ποικίλλει ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, αλλά είναι συνήθως 65 ετών και άνω. Η British Airways προσφέρει εξοικονόμηση πτήσεων για μέλη της AARP. Ορισμένοι αερομεταφορείς — συμπεριλαμβανομένων των Alaska Airlines, American Airlines και Delta Air Lines — προσφέρουν στρατιωτικά ταξιδιωτικά οφέλη σε μέλη των εν ενεργεία υπηρεσίας σε ορισμένες αγορές. Εάν είστε φοιτητής, μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για εκπτώσεις που προσφέρονται από αεροπορικές εταιρείες όπως η Lufthansa και η Qatar Airways. Και η United Airlines προσφέρει 5% εκπτώσεις για ταξιδιώτες μεταξύ 18 και 23 ετών που κάνουν κράτηση στην εφαρμογή United.

8. Πετάξτε με μια οικονομική αεροπορική εταιρεία

Οι οικονομικές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν χαμηλότερους ναύλους από τους παραδοσιακούς αερομεταφορείς, αλλά ενδέχεται να χρεώνουν επιπλέον για χρεώσεις αποσκευών, γεύματα και θέσεις.

9. Εγγραφείτε για ειδοποιήσεις μέσω email από αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και ταξιδιωτικούς ιστότοπους

Οι αεροπορικές εταιρείες, οι ιστότοποι ξενοδοχείων και ταξιδιών συχνά στέλνουν ειδοποιήσεις μέσω email με πληροφορίες σχετικά με ειδικές προσφορές και προσφορές.

10. Σκεφτείτε να πετάξετε σε άλλο αεροδρόμιο

Όταν πετάτε σε μια μεγάλη περιοχή του μετρό με πολλά αεροδρόμια, ο ναύλος θα μπορούσε να είναι φθηνότερος σε ένα αεροδρόμιο έναντι ενός άλλου. Ελέγξτε τα εναλλακτικά αεροδρόμια και τα δρομολόγια κατά την τιμολόγηση ενός εισιτηρίου.

11. Ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής

Μπορεί να μπορείτε να βρείτε φθηνότερες πτήσεις, φθηνότερα ξενοδοχεία και λιγότερα πλήθη ταξιδεύοντας εκτός εποχής.

12. Φωτιστικό πακέτου

Όσο λιγότερες αποσκευές φέρετε, τόσο λιγότερα μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε τέλη αποσκευών — ειδικά για διεθνείς πτήσεις.


Τι έπεται?

Τα αεροπορικά ταξίδια μπορεί να είναι ακριβά, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μειώσετε το κόστος. Η εξοικονόμηση χρημάτων σε άλλους τομείς θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει να βάλετε λίγο περισσότερα μετρητά στην τσέπη σας για τα επερχόμενα ταξίδια.

Η εγγραφή ενός ταμείου ταξιδιού στον προϋπολογισμό σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αφήσετε λίγο στην άκρη, ώστε να μην χρειάζεται να βρίσκετε πολλά μετρητά ταυτόχρονα.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Brad Hanson είναι ανώτερος συντάκτης στο Credit Karma. Η 30ετής πείρα του στον έντυπο και στα ψηφιακά μέσα περιλαμβάνει εργασία για τους Los Angeles Times-Washington Post News Service, Trucks.com και Polyvore. Πιο πρόσφατα πριν… Διαβάστε περισσότερα.

Paylaşın